Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Ε./Δ.Ε.Η. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΤΗΣ 27-1-2013Πρόταση στην Συνεδρίαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
27 - 1 - 2013

Η επίταξη των εργαζομένων αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό
πρόσωπο της κυβέρνησης
Να νικήσουμε την στρατηγική της έντασης και της τρομοκράτησης

Η τρικομμματική τροϊκανή συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, διολίσθησε σε έναν αυταρχισμό - που θυμίζει σκοτεινές εποχές - και προχώρησε σε «επίταξη» των απεργών εργαζομένων στο Μετρό.
Η κυβέρνηση, εφαρμόζει με συνέπεια την στρατηγική της έντασης που έχει χαράξει και  καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή  μας στους απεργούς του Μετρό και των Μέσων Μεταφοράς, στον αγώνα που δίνουν για τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματά τους.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Γι' αυτό δεν πρέπει να καμφθούν. Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους.
Αυτήν την ώρα, γύρω από τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς πρέπει να κτιστεί ένα ευρύτερο αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο. Ένα μέτωπο αλληλεγγύης και αγώνα.
Ο αγώνας στο Μετρό και τα Μέσα Μεταφοράς να μην τελειώσει κάτω από τις βολές του «στρατιωτικού νόμου» και του κρατικού αυταρχισμού.
Αντίθετα, με τη συμμετοχή μας, μπορεί να γίνει η σπίθα που θα ανάψει την πυρκαγιά της αλληλεγγύης και της ενιαίας αγωνιστικής κινητοποίησης του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
Να νικήσουν οι απεργοί στα Mέσα Μεταφοράς. Για να νικήσουμε όλοι.

Το συνδ. κίνημα επιβάλλεται να κινηθεί σε μια πορεία αγωνιστικής και απεργιακής δράσης για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.         
Προτείνουμε την προκήρυξη Απεργίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 για να υπάρξει άμεση απάντηση στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
·       Να υπερασπιστούμε τη διαδικασία  των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ενάντια σε νέες μειώσεις των μισθών.
·       Να μην περάσουν οι απολύσεις, το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.
·       Να ανακληθεί η απόφαση επίταξης των εργαζομένων του Μετρό και να αποτρέψουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και του σ.κ.

Καλούμε την ΓΣΕΕ να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και στα Μέσα Μεταφοράς και με ενωτικό και αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσει σε μια απεργιακή και αγωνιστική προοπτική.