Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ «ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ»ΑΘΗΝΑ 1-4-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η πρόσκληση δεν περιλαμβάνει καμία εκτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας της ΓΕΝΟΠ, καμία εκτίμηση της σημερινής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, οι εργαζόμενοι και η ΔΕΗ και φυσικά καμία θέση, κανένα πρόταγμα, καμιά πολιτική - συνδικαλιστική βάση συζήτησης και δέσμευσης -πόσο μάλλον συσπείρωσης - πέρα από τη γενικόλογη ευχή περί «σωτηρίας της ΔΕΗ».

Καλούνται να «σώσουν τη ΔΕΗ» οι πάντες. Αυτοί που «έσωσαν» κι «εγγυήθηκαν» το ασφαλιστικό ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τη μετοχοποίηση-ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Καλούνται αυτοί που αποδέχονται και στηρίζουν την «απελευθέρωση» και οδηγούν τους εργαζόμενους από ήττα σε ήττα, βαφτίζοντάς την κάθε φορά «νίκη», και όσοι την αντιπαλεύουν και επισημαίνουν μέχρι σήμερα ότι ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος.
Καλούνται αυτοί που δανείστηκαν από τη Διοίκηση και διοργάνωσαν το Έκτακτο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ τον Οκτώβρη του 2010 και υπερψήφισαν τη διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές, πριν καν τους ζητηθεί από την Κυβέρνηση, και όσοι έδωσαν μάχη για να μην περάσει.
Την ώρα που τρόικα και κυβέρνηση ετοιμάζονται να πωλήσουν Μονάδες αλά ENEL, καλούνται να κατέβουν σε «κοινό ψηφοδέλτιο» αυτοί που προειδοποιούσαν για τις συνέπειες και συνεχίζουν να διεκδικούν ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, Ενιαία - Καθετοποιημένη με αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή… μαζί με όσους εκβίαζαν τους συνέδρους και τους εργαζόμενους ότι αν δεν περάσει η οδηγία για τη διάσπαση της ΔΕΗ, θα πωληθούν Μονάδες και «θα γίνουμε ENEL»!
Καλούνται να βρεθούν σε «κοινό ψηφοδέλτιο» και αυτοί που μας τάραξαν στην «εξαίρεση» για να αποδεχτούν τη συρρίκνωση του εισοδήματός μας και μας καλούν να μοιράσουμε τη φτώχεια μας και όσοι την αντιπαλεύουν και προτάσσουν την αλληλεγγύη, την κοινή πάλη των συναδέλφων και το συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Σαν να μην έτρεξε και να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην έχει κανένας ευθύνη για τις μέχρι σήμερα θέσεις, την πρακτική, την πορεία του συνδικάτου, τις συνέπειες για τους εργαζόμενους και την απαξίωση στα μάτια τους. Σαν να υπάρχει κανείς που δεν βλέπει ότι η «αντιμνημονιακή πάλη» της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ άρχισε και τέλειωσε σε μια δικαστική αγωγή και κάποιες καταγγελτικές κορώνες …
Είναι φανερό πως κάποιοι ψάχνουν για κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Μόνο που αυτό σε τίποτα δεν θα βοηθήσει τη Σωτηρία των Εργαζομένων, της ΔΕΗ και της Χώρας μας.

Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» σ’ όλο τον Όμιλο ΔΕΗ πιστεύει ότι η όποια εκπροσώπηση, χωρίς την ενεργή στήριξη ενός συνδικαλιστικού κινήματος δυναμικού και με ξεκάθαρους στόχους για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, Ενιαία - Καθετοποιημένη με αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή και την καθοριστική της συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα είναι αποδυναμωμένη.

- Είναι δυνατόν σε αυτές τις εκλογές να μη συζητηθεί  διεξοδικά η πορεία του Ομίλου και η δέσμευση των υποψηφίων για τη στάση τους την επόμενη περίοδο ;
- Στις εκλογές αυτές θα συνεχίσουμε τον εκφυλισμό του θεσμού με τους εκπροσώπους που δεν λογοδοτούν ακόμα και όταν έχουν στηρίξει την μεταφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ ή όταν αδράνησαν στο έγκλημα της κατάργησης των Περιφερειακών Υπηρεσιών (ΠΕ.Κ.Α., Γ.Α.Π., κλπ) από το Οργανόγραμμα του ΤΑΥΤΕΚΩ που υποβάθμισε σημαντικά την παροχή ασφαλιστικών και υγειονομικών υπηρεσιών μας ;

- Θα ξεχάσουμε τις ευθύνες των εκπροσώπων (κυρίως των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), για τον εκφυλισμό του θεσμού και των συνδικάτων που εξέθρεψε αποκομμένους και καλά αμειβόμενους συνδικαλιστές - που η εκλογή τους μεταξύ των άλλων τους εξασφαλίζει μετά τη λήξη της θητείας την ένταξη  στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της Κατηγορίας του ;
- Στις εκλογές αυτές θα δώσουμε λευκή επιταγή ;
- Στις εκλογές αυτές θα επιτρέψουμε την επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος που σχετίζονται με παράλογες αμοιβές των Εφορευτικών Επιτροπών και με έξοδα διεξαγωγής που ακούγεται ότι θα είναι σε σκανδαλώδη για την εποχή ποσά. Δεν θα ενημερωθούν για αυτά οι εργαζόμενοι ;

Είμαστε πεισμένοι πως οι εκλογές αυτές γίνονται την κρισιμότερη στιγμή για το μέλλον της  Επιχείρησης.
Αυτές τις στιγμές δεν περισσεύει κανείς αλλά και δεν χωράνε όλοι.

ΚΑΛΟΥΜΕ για ένα Μέτωπο Σωτηρίας της ΔΕΗ και στο Μέτωπο αυτό θα επιδιώξουμε να βρεθούμε με όλους όσοι αυτά τα χρόνια δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στους χώρους  εργασίας και  στους συλλογικούς αγώνες και με όσους σήμερα και αύριο θα βρεθούν σε μια τέτοια προοπτική.

«Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στον Όμιλο της ΔΕΗ έχει καταθέσει δημόσια τις θέσεις της για συντονισμένη κοινή πάλη μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας με στόχο:
·         Την άμεση ανατροπή της τρόικας και της δωσίλογης κυβέρνησης, την μονομερή κατάργηση των μνημονίων.
·         Για αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας.
·         Για άρνηση αναγνώρισης και διαγραφή του χρέους που ρημάζει τον τόπο μας.
·         Για ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ, της «απελευθέρωσης», του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εμπορευματοποίησης - κατάργησης των κοινωνικών αγαθών.
·         Για Εθνικοποίηση ολόκληρου του ηλεκτρενεργειακού τομέα. Για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, Ενιαία - Καθετοποιημένη με αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή και την καθοριστική της συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
·         Για δουλειά, εισόδημα και αξιοπρέπεια.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους.
Όσο για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις… Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.


ΥΓ.: Αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα θα περάσει την πόρτα του Ειδικού Ανακριτή τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και ο προκάτοχός του όσο και ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ για τη γνωστή υπόθεση του πορίσματος Ρακιντζή που έχει ξεκινήσει από το 2011, αλλά ακόμα το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια αυτοκάθαρσης που θα συμβάλλει στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του.
Αν μάλιστα αληθεύει ότι μετά την καταδίκη στο Εφετείο τον Οκτώβριο 2012 για τα εικονικά τιμολόγια της περιόδου 2001-2002 επί Διοίκησης ΓΕΝΟΠ Πιλαλίδη, Λόφτσαλη ήρθε αυτήν την εβδομάδα και ο «λογαριασμός» των 280.000 ευρώ στην Ομοσπονδία με κατακυρωτική πράξη, τότε οι εργαζόμενοι οφείλουν να μάθουν  από πού θα αυτό καλυφθεί.
Με συνδικαλιστικό κίνημα δέσμιο καταστροφικών επιλογών των τελευταίων ετών (λύση Ασφαλιστικού, μετοχοποίηση, θυγατροποίηση) και υπόδικο για κακουργηματικές πράξεις πώς θα δώσουμε τις μάχες της επόμενης περιόδου στην πιο κρίσιμη περίοδο για την Επιχείρηση και τη χώρα ;