Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ Για τις διακοπές ρεύματος στα κοντεινερ σεισμοπαθών

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε την είδηση πως συνεργεία που απαρτίζονταν με τεχνικούς της ΔΕΗ, σε μια περίοδο όπου η φτώχεια και η ανεργία έχει ρημάξει τον τόπο και τον λαό, σε μια περίοδο που το  ζητούμενο της εθελόδουλης στην τρόϊκα κυβέρνησης είναι να φτωχοποιεί τους πάντες, και την ίδια αυτή στιγμή ξεπουλάει την μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας ,αυτήν της ΔΕΗ, την ίδια ώρα μάλιστα  που δικάζονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για την προσπάθεια τους να αναδείξουν το ποιοι κλέβουν τη ΔΕΗ (μη πληρώνοντας τεράστιες οφειλές δίχως καμία διακοπή ρεύματος –ΣΚΑΪ-Βωβός-Μπόμπολας-MEGA και λοιπά αρπαχτικά, ακόμα και το κόμμα της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας),  την στιγμή μάλιστα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται η νιώθουν τον πελέκι της διακοπής από το απαραίτητο αγαθό του ρεύματος,  είναι τουλάχιστον εξευτελιστικό κάποιοι που θεωρούμε συνάδελφους να πηγαίνουν συνοδεία των ….ΜΑΤ για να κάνουν διακοπές ρεύματος σε 60 ρολόγια σεισμοπαθών του στρατοπέδου Καποτά.

Οποιος κι αν έδωσε εντολή, και σαφώς εννοούμε την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ και τις κυβερνητικές εντολές που προφανώς και εκτέλεσε χωρίς καμία ερινύα  οι συνάδελφοι θα έπρεπε να έχουν κατέβει από τα αυτοκίνητα τους και να είχαν αρνηθεί την όποια συμμετοχή τους σε μια τέτοια εξευτελιστική πράξη, όσο μα κι όσο κι αν είχαν εγκλωβιστεί.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Είναι προσβλητικό για την μνήμη των πεσόντων  στη Μάχη της Ηλεκτρικής,  για τον αγώνα και  τις συλλήψεις συνδικαλιστών για την προάσπιση των φτωχών συνανθρώπων μας   και  την προάσπιση της λαϊκής περιουσίας όταν μάλιστα πριν  ελάχιστο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση δια μέσω Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας χάρισε 120 εκατομμύρια ευρώ στον κ. Μυτιληναίο  κάποιοι να αποδέχονται το ρόλο του «Αρτέμη Μάτσα» και να εκθέτουν όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε την ηγεσία της ιστορικής ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ να μην κλείσει τα μάτια, να ζητήσει από τα μέλη της που συμμετείχαν (ηθελημένα η άθελα) σε αυτό το κοινωνικό έγκλημα να δώσουν την δική τους εξήγηση.

Να πουν ποιος έδωσε αυτή την εντολή,  να πουν ποιος τους υποχρέωσε. Πρέπει να ξέρουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε.

Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή αυτό που συνέβη και για εμάς καμία δικαιολογία δεν στέκει.

Το ίδιο το σωματείο δε, πρέπει να γνωρίζει πως εάν δεν πράξει τα ανάλογα τότε είναι το ίδιο συνυπεύθυνο για αυτή την πράξη.

Όπως εγγράφουμε  νέα μέλη έτσι οφείλουμε και να ελέγχουμε τις πράξεις των μελών όταν αυτές πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία των χιλιάδων μελών και του σωματείου στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι μπροστά σε έναν ολόκληρο λαό που δεινοπαθεί.

Εάν το σωματείο της Ε.Τ.Ε/ΔΕΗ  και  κατ’ επέκταση ολόκληρη η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν πάρουν  θέση τότε οι όποιοι αγώνες και διεκδικήσεις τέλειωσαν εδώ.

Οι αντιπρόσωποι της ΕΤΕ/ΔΕΗ στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σταμάτης Θεοδωρόπουλος
Δημήτρης Καπέλλας