Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους εργαζομενους

Στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ προτείναμε τη συνέχιση του αγώνα μαζί με την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στις περιοχές όπου είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις σύμπραξης με τις τοπικές κοινωνίες, στην κατεύθυνση της κατάργησης στην πράξη του ακραία αυταρχικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.
Πιστεύουμε ότι αποτελεί τη μόνη απάντηση - εκτός και εάν η επίταξη, που προσέβαλε βαθύτατα όλους τους συναδέλφους μας στον Όμιλο, αποτελεί επιδιωκόμενο μέσο διαφυγής μιας συνδικαλιστικής ηγεσίας, η οποία από καιρό φαίνεται ότι αποτελεί ένα βολικό αντίπαλο, αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.
Ο αγώνας μας μπορεί ακόμα να κερδίσει. Πρέπει όμως η ΓΕΝΟΠ να πράξει το αυτονόητο. Να ζητήσει από τα Εργατικά Κέντρα της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Φλώρινας και όπου αλλού υπήρξε μαζική συμμετοχή να κηρύξουν απεργία. Αυτό πρέπει να γίνει έστω και τώρα!
Να πρωτοστατήσει ώστε την Τετάρτη και μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οι τοπικές κοινωνίες μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, να συνεχίσουν τον αγώνα έξω από τις πύλες, στους δρόμους και στις πλατείες. Τον αγώνα της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της επιβίωσης και της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της. 
Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να ζητήσει άμεσα τη συνδρομή όλων των συνδικαλιστικών φορέων στο εξωτερικό και την Ελλάδα (Ομοσπονδιών, Συνομοσπονδιών, Σωματείων και Εργατικών Κέντρων), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών και κινημάτων ώστε να μη σταματήσει η προσπάθεια των εργαζομένων για την απόκρουση της διάλυσης του Ομίλου και την υπεράσπιση της ενέργειας ως κοινωνικό αγαθό.
Η ΓΕΝΟΠ πρέπει την Τετάρτη, πριν από τα πανελλαδικά Συλλαλητήρια - στα οποία πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι - να καλέσει σε συνάντηση όλους τους παραπάνω Φορείς με έναν και μόνο στόχο: τη συνέχιση του αγώνα αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να αντιδράσει διευρύνοντας το μέτωπο για τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου σήμερα και για τη συνολική ανατροπή του ξεπουλήματος του Ομίλου ΔΕΗ από αύριο. Το «στρίβειν δια της επιτάξεως» μπορεί μόνο να αμαυρώσει την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.
  
Αθήνα, 8/7/2014


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ