Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αντί η ΓΕΝΟΠ να επιμενει σε υπογραφη ΣΣΕ με τις μνημονιακες δεσμευσεις περικοπων και σε σχεδιασμους καλυψης του δανειου με παρακρατηση από το μισθο των εργαζομενων, γιατι δεν παρενεβη και δεν παρεμβαινει όπως η ΟΤΟΕ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       13-2-2015 

Με τον Ν. 4172/2013 (άρ. 13, παρ. 3) και την Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ.1034/30.1.2014, οι παροχές σε είδος που αφορούν στην κάλυψη αναγκών για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κατασκηνώσεις, Δάνεια, κλπ που έχουν χορηγηθεί μετά από την 1/1/2014, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, πρέπει να φορολογούνται γιατί αποτελούν έμμεσο εισόδημα για τους εργαζόμενους.
Η χορήγηση των παροχών αυτών - που οι περισσότερες προβλέπονται στις Συλλογικές Συμβάσεις - αφορούν σε ειδικό σκοπό, η εξυπηρέτηση του οποίου διευκολύνει και συμβάλλει στη καλύτερη δυνατή παροχή και απόδοση των υπηρεσιών των εργαζομένων στην εργασία τους.
Σε μια περίοδο που τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και τις τεράστιες μειώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων και την φορολογική λαίλαπα που υπήρξε οι σημαντικές αυτές παροχές αποτελούν ανακούφιση για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων. 
Μετά από πρωτοβουλίες της ΟΤΟΕ η αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών συμφώνησε και απάντησε θετικά. Μετά την θετική αυτή απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και οι ελεγκτικές εταιρείες των Τραπεζών που ελέγχουν τα φορολογικά θέματα, συμφώνησαν για τη μη φορολόγηση των παροχών σε είδος, για τους εργαζόμενους στις Τράπεζες. 
Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντί να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων έχει επιδοθεί με επιμονή μήνες τώρα να συζητά με τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την υπογραφή πρόωρα και άκαιρα νέας ΣΣΕ με βασικό στοιχείο από την υπογραφή της ΣΣΕ να διασφαλίσει την κάλυψη του δανείου που πήρε πριν 5 χρόνια από τη Διοίκηση.
Ταυτόχρονα διανύει μια παραλυτική κατάσταση λειτουργίας και δράσης με την επιδίωξη άγονων αντιπαραθέσεων για την αναμόρφωση του προεδρείου σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική της Επιχείρησης και τα συμφέροντα των εργαζομένων. 
ΚΑΛΟΥΜΕ την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία συζήτησης με το Υπουργείο Οικονομικών και τη ΔΕΗ για τη μη φορολόγηση των παροχών σε είδος και για τους εργαζόμενους στην Επιχείρηση.
  

Η Συντονιστική Επιτροπή