Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΩΡΑ να ακουστει ενα ηχηρο και περηφανο ΟΧΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1-7-2015

Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν ιστορική πρόκληση δημοκρατίας και αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους. Η πρόταση για δημοψήφισμα συμπυκνώνει αντικειμενικά μέσα σε μια στιγμή τους αγώνες αντίστασης των εργαζομένων στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας των τελευταίων χρόνων.
Το μεγάλο ΟΧΙ και η κινητοποίηση του λαού ενάντια στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική, νέους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση μια ουσιαστική διαδικασία διεκδίκησης από καλύτερες θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και του λαού και θα δημιουργήσουν καλλίτερες προϋποθέσεις ώστε χωρίς ταλαντεύσεις, συμβιβασμούς και υποχωρήσεις να δίνονται λύσεις στα άμεσα, δίκαια αιτήματα που θέτει ο λαός και τα κοινωνικά κινήματα.
Η απόφαση για δημοψήφισμα συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή υστερία τρομοκρατίας και φόβου των δανειστών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και των ντόπιων συνοδοιπόρων τους (μνημονιακά κόμματα, ΜΜΕ, κλπ).
Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με τη συσπείρωση και τον αποφασιστικό τους αγώνα, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης, ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας, αξιοπρέπειας και ελπίδας από τις κάλπες της Κυριακής στις 5 του Ιούλη. Δεν θα συναινέσουν σε μέτρα που θα διαιωνίζουν την λιτότητα στην χώρα, που θα κάνουν το Μνημόνιο καθεστώς.
Για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας με την κατάργηση του μνημονίου, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την υπεράσπιση μισθών - συντάξεων, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με κοινωνικό έλεγχο, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα, την ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία - υγεία - κοινωνική πρόνοια για όλο το λαό.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιστέκονται στο διαμελισμό και στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της «Μικρής» ΔΕΗ. Θα αντιπαλέψουν θέσεις στην ηλεκτρική ενέργεια όπως: τον καθορισμό των τιμολογίων με αποκλειστική αναφορά στο κόστος, την υιοθέτηση των ρυθμίσεων δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ), των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος, και την ενίσχυση των «υπερεξουσιών» της ΡΑΕ που θα προκαλέσουν περαιτέρω σοβαρές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιβαρύνσεις στους Έλληνες καταναλωτές και θα οδηγήσουν στην υπονόμευση και απαξίωση της ΔΕΗ.
Το συνδ. κίνημα αγωνίζεται για μια σύγχρονη, Δημόσια, Ενιαία, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Όλοι οι πολίτες στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έχουν την δύναμη στα χέρια τους. Είναι η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί ένα ΗΧΗΡΟ και ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ στους εκβιαστές των Βρυξελλών αλλά και στους ντόπιους τοποτηρητές τους.
Η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται. Η Δημοκρατία θα νικήσει. 
Οι ζωές μας πάνω από τις πολιτικές
 των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ

ΥΓ.: Η ταύτιση των "Σαμαροβενιζέλων" της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με το μέτωπο του ΝΑΙ πίσω από τη Μέρκελ και τον Σαμαρά, τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματίες που εκβιάζουν και τρομοκρατούν τις τελευταίες ημέρες τους εργαζόμενους για να υποκύψουν στις επιθυμίες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ. Επιβεβαιώνει την απόσταση που έχει από τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων. 


Η Συντονιστική Επιτροπή