Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
και απαιτούμε να καταργηθεί το Υπερταμείο

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!


Στη μεταφορά έξι μεγάλων Επιχειρήσεων ανεκτίμητης εθνικής, οικονομικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής σημασίας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές) προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), η οποία θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του γνωστού Υπερταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο ουσιαστικά θα διευθύνεται από τους πιστωτές και στο οποίο σταδιακά θα κατευθυνθεί προς εκποίηση όλη η εθνική περιουσία. 
Σκοπός της μεταφοράς των 6 ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το άρον - άρον, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν σε ξένα χέρια.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά αυτής της χώρας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς αυτού του τόπου σε ξένα χέρια.
Είναι μεγάλο και ιστορικό έγκλημα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Στην ουσία ισοδυναμεί με το «Πωλείται η Ελλάς», αφού αυτές οι μεγάλες και στρατηγικής σημασίας Δημόσιες Επιχειρήσεις, αντιπροσωπεύουν και την ενέργεια και το νερό και συνιστούν την ίδια τη ζωή αυτής της χώρας.
Δυστυχώς, οι πιστωτές παίρνουν στα χέρια τους, μέσω του Υπερταμείου, τις ΔΕΚΟ με μοναδικό ομολογημένο στόχο να τις ξεπουλήσουν, προκειμένου από το ξεπούλημα τους να εξοφληθεί ένα μέρος του παράνομου και επονείδιστου χρέους, που υποτίθεται έχει και πρέπει να αποπληρώσει η χώρα.   
Μόνη επιλογή σήμερα ενός λαού με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα παιδιά του, πρέπει να γίνει η αντίσταση και ο γενικός ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε το ξεπούλημα και να βάλουμε τη χώρα σε μια αντιμνημονιακή πορεία κυριαρχίας, δικαιοσύνης, ανασυγκρότησης και διεξόδου. 

Δημόσια αγαθά για όλο το λαό
ΟΧΙ στο ξεπούλημα για κέρδη και ευρώ
  
Όλοι στο Συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ.
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 4 μ.μ.


Η Συντονιστική Επιτροπή