Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 1.5 μήνα μετά το Εκλογικό Συνέδριο συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και απαξίωσης




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ               11-12-2012

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 1.5 μήνα μετά το Εκλογικό Συνέδριο συνεχίζει
να βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και απαξίωσης

Με κύρια ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (σε όλες τους τις εκδοχές) 1.5 μήνα μετά το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο - και 40 μέρες μετά την πρώτη συνεδρίαση που έγινε μερική συγκρότηση του Δ.Σ - δεν κατέστει δυνατό και στις 5 Δεκεμβρίου να ολοκληρωθεί η συγκρότηση και αυτό γιατί μετά από αρκετές ώρες καθυστερήσεων δεν πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Η κατάσταση αυτή με φαινόμενα εκφυλισμού και απαξίωσης οδηγούν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και συνολικά το σ.κ στην Επιχείρηση, σε αδράνεια και μακριά από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν απαίτηση για αλλαγή πορείας. Για μια Ομοσπονδία που θα απαλλαγεί από τακτικές που συμβάλλουν στον εκφυλισμό και την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιβάλλεται να συνεδριάσει μέσα στην βδομάδα να ολοκληρωθεί η συγκρότηση του σε σώμα και να προχωρήσει στην οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα μέσω ενός διεκδικητικού και αγωνιστικού πλαισίου δράσης με πρώτο βήμα την ενημέρωση των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε η τριτοκομματική συγκυβέρνηση, οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στην απόλυτη φτώχεια, ενώ η ανεργία θα εξελιχθεί σε εργατική γενοκτονία. Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η νέα μείωση των δημόσιων επενδύσεων θα εκτινάξουν τις τιμές στο ρεύμα, το νερό και στις συγκοινωνίες, θα χειροτερεύσουν ποιοτικά τη δημόσια υγεία και παιδεία, θα εξαφανίσουν κάθε δημόσιο αγαθό. Η φορολογία εκτινάσσεται για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες για να σωθούν οι τραπεζίτες και με τον προϋπολογισμό που ψήφισαν δεν θα έρθει καμία «ανάκαμψη», αντίθετα, η ύφεση και η κρίση θα βαθύνει. Μαζί με το εργατικό και λαϊκό εισόδημα χτυπούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ ο κρατικός αυταρχισμός φουντώνει μαζί με τη νεοφασιστική τρομοκρατία.

    Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να καλέσει άμεσα σε συντονισμό πάλης κάθε Ομοσπονδία, κάθε Σωματείο, κάθε αγωνιστική δύναμη, κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστή σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να προχωρήσουν σε συντονισμό δράσης.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να διεκδικήσει τη ζωή του και το συνδικάτο του, μέσα από πρωτοβουλίες και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. Να συναντηθούμε όλοι σε αυτήν τη μάχη για την αξιοπρέπεια μας και τη ζωή μας, με συλλογικότητα, και αλληλεγγύη.
Η Γραμματεία της Κίνησης