Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ-ΣΤΑΘΜΩΝ (ΣΟΣ) ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ:ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

24ώρη Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Στις 20 Φλεβάρη Απεργούμε και Διαδηλώνουμε

Να στείλουμε ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα: Οι αγώνες των εργαζομένων
δεν επιτάσσονται και ο λαός μας δεν τρομοκρατείται.

Εργαζόμενοι /ες,  Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι & νέες

Η τριτοκομματική συγκυβέρνηση κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου την άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίαςΟι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και κυρίως οι άνεργοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ο βίος τους, έγινε αβίωτος και η ζωή τους δραματική.

Η πραγματικότητα όμως που αποτυπώνεται και στις στατιστικές είναι αμείλικτη!

Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τις 500.000, οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα τις 600.000, οι εργαζόμενοι που εργάζονται και δεν πληρώνονται ξεπερνούν τις 600.000, οι οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος της αγγίζουν τις 500.000, ενώ το 35% των μισθωτών αδυνατεί να πληρώσει στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Η κυβέρνηση, κατ’ εντολή των εργοδοτών, καταργεί τις ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις Σ.Σ.Ε. και σχεδιάζει να καθορίζει με νόμο, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων. Επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρεί τις υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στη κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου. Οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών, αποτελούν πλευρές του ίδιου νομίσματος.
Γι’ αυτό ο συντονισμός της πάλης όλων των εργαζομένων
 είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίος

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ντύνονται στο «χακί» και η απεργία απαγορεύεται. Ο «νόμος και η τάξη» με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών βασιλεύουν παντού.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Το σύνθημα Ή Εμείς Ή Αυτοί πρέπει να γίνει ξανά η προμετωπίδα στον αγώνα μας.

Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, να μπει φραγμός στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στη μάστιγα της ανεργίας και στην εργολαβία των ατομικών συμβάσεων. Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους ανέργους, να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία και την υγεία για όλους.
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία.

ΟΛΟΙ  στην  Συγκέντρωση  Εργατικού  Κέντρου  -  ΑΔΕΔΥ
την  Τετάρτη  20  Φλεβάρη 2013, στις  10:30 το πρωί
στην  Πλατεία Αγ. Βασιλείου

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας