Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΓΟΥ-ΤΑ ΜΑΤ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ


Έξω από το ακαδημαϊκό γραφείο του κυρίου Μέργου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, του γνωστού για τη δήλωση περί προοπτικής μείωσης του κατώτατου μισθού, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση ΜΑΤ στους Νέους/ες του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Γ. Μέργου.

Δηλώσεις έκαναν οι Κώστας Μπάρκας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Πέτρος Τατσόπουλος.






Δήλωση του γραμματέα Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσου Ηλιόπουλου, 
για επίθεση ΜΑΤ 




Βίντεο-Φωτογραφία: 
Άγγελος Καλοδούκας



Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 
Δημ. Παπαδημούλη, στη Βουλή με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ 
στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και στους βουλευτές.





****

Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ


_________________________


Δεκάδες νέοι και νέες βρέθηκαν στη Σταδίου 5 και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά στο γραφείο του Γ. Μέργου, όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ».

Σε άλλο πανό στην είσοδο του κτιρίου αναφέρουν: «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Και στα δύο πανό οι Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν στην απεργία της 20ής Φλεβάρης με το σύνθημα: «Ανατροπή τώρα».

Επίθεση των ΜΑΤ






*****


Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό στην είσοδο όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. 

Ο Κ. Μπάρκας τραυματίστηκε στο πόδι και έπεσε στο έδαφος. Άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να τον χτυπούν με γκλομπ, αν και έδειχνε την ταυτότητά του.

Έριξαν χημικά ακόμα και σε διερχόμενους.

Δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημ. Τσουκαλά και του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΝ Νάσου Ηλιόπουλου στον ΣΚΑΪ, στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.

 Δείτε το βίντεο:


Απόσπασμα δηλώσεων του Ν. Ηλιόπουλου στο ΣΚΑΪ: Εμείς ήρθαμε εδώ σήμερα για δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι οι δηλώσεις του κ. Μέργου δεν ήταν λάθος. Ο κ. Μέργος είχε το θράσος για άλλη μια φορά να παραδεχτεί δημόσια ποιο είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της τρικομματικής, το πρόγραμμα στο οποίο έχουν βάλει την υπογραφή τους, το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ρητά λέει ότι οι μισθοί θα πάνε σε επίπεδα Ανατολικής Ευρώπης. Στις 20 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν την απάντησή τους.


______________________


Δηλώσεις του Ηλία Χρονόπουλου, μέλους της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1:




****


Η ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ:


Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».

Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή.

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε.





"Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας προχωράει μαζί με την αποφασιστική εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία, όπως ενάντια στους αγρότες, στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στο Μετρό, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σήμερα στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους με οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τον αυταρχισμό". 



left.gr