Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΕΑΤΡΙΘ ΤAΛΕΓΟΝ - ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ" ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


«Δεν είμαστε εμείς οι σοσιαλιστές που βγάλαμε τον κόσμο στον δρόμο, και αυτό θα έπρεπε να μας πονά. Ο κόσμος ζητά δημοκρατία, ελευθερία, αδελφότητα, δημόσια παιδεία και υγεία. Και εμείς δεν είμαστε εκεί». Με τα λόγια αυτά κατακεραύνωσε τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η νεαρή ισπανίδα Μπεατρίθ Ταλεγόν.

Η γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Κασκάις της Πορτογαλίας υποστήριξε την ανάγκη μίας νέας τάξης πραγμάτων και σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τα «ξενοδοχεία πέντε αστέρων» όπου συνεδριάζουν οι σύντροφοί της. «Η ερώτηση που έχω και μου κάνει εντύπωση είναι πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές» τόνσε.
Η ομιλία της ισπανίδας σοσιαλίστριας ήταν καταπέλτης: «Απαιτούμε η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε. Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η νεαρή σύνεδρος είπε: «Όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους στη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, το Κάιρο, τη Βηρυτό δεν ζητά αυτό που εμείς ως Σοσιαλιστές ερχόμαστε να υπερασπιστούμε. Απαιτούν να τελειώσουν οι συνέπειες αυτού που αποκαλείται καπιταλισμός του ελεύθερου εμπορίου και που προκαλεί αυτές τις συνέπειες. Δυστυχώς δεν είμαστε εμείς οι σοσιαλιστές που βγάλαμε τον κόσμο στον δρόμο, και αυτό θα έπρεπε να μας πονά. Ο κόσμος ζητά δημοκρατία, ελευθερία, αδελφότητα, δημόσια παιδεία και υγεία. Και εμείς δεν είμαστε εκεί».
Στην Μπεατρίθ Ταλεγόν επιχείρησε να απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
«Εμείς δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τους συνέδρους να προσπαθήσουν να δουλέψουν όλοι μαζί.


 

enet