Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΙΑ 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ!

ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΡΟΔΟΥ-ΚΩ ΕΠΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
«Στο σφυρί» βγαίνουν είκοσι από τα τριάντα επτά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία σύμφωνα με απόφαση τουΤΑΙΠΕΔ, θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες σε δύο πακέτα.
Συγκεκριμένα, σε καθεμιά από τις δύο ομάδες θα συμπεριληφθούν δύο-τρία αεροδρόμια με σημαντική κίνηση. Έτσι, η πρώτη ομάδα θα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια τηςΡόδου και της Κω και η δεύτερη εκείνα της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Κέρκυρας.
Συνολικά, τα 20 αεροδρόμια που πρόκειται να παραχωρηθούν είναι τα: Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Σκιάθου, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Καρπάθου, Καλαμάτας, Λήμνου, Ιωαννίνων.
Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του παραθαλάσσιου ακινήτου έκτασης 261 στρεμμάτων στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική, ο διαγωνισμός για το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Από τα 261 στρέμματα της συνολικής έκτασης αξιοποιήσιμα είναι τα 200. Έχει παραλιακό μέτωπο μήκους 2 χλμ. και στόχος είναι να αξιοποιηθεί είτε για την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας είτε για παραθεριστική κατοικία ή και τα δύο μαζί.
Εκτός από την έκταση στον Άγιο Ιωάννη, ο νέος γύρος διαγωνισμών για παραχώρηση ακινήτων προβλέπει επίσης την αξιοποίηση του κάμπινγκ και του Ξενία Παλιουρίου. Η επιφάνεια του οικοπέδου φτάνει σχεδόν τα 211 στρέμματα και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Ξενία και τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ.
Το τρίτο παραθαλάσσιο ακίνητο που θα διατεθεί με διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην Ερμιόνη, στην περιοχή Σαμπάριζα και έχει επιφανεία 166 στρεμμάτων.