Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ


Με μία φωνή τα αστικά μέσα ενημέρωσης έθεσαν το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα: 'Η απολύσεις στο Δημόσιο και πάταξη της φοροδιαφυγής ή νέα μέτρα. Μάλιστα, έχουν το θράσος να επικαλούνται κάποιες δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ότι αυτοί πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση. Σάμπως να μην είναι συνολικότερος σχεδιασμός - στον οποίο μετέχουν και τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης - η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα. Συρρίκνωση που, για να είναι «αποτελεσματική», με τους όρους των μονοπωλίων, απαιτείται η εφαρμογή ακόμη σκληρότερων αντιλαϊκών αντεργατικών νόμων.

Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα είναι στρατηγικός στόχος των μονοπωλίων, προκειμένου να μπουν ακόμη πιο δυναμικά σε μια σειρά από κερδοφόρους τομείς. Από την Υγεία και την Παιδεία, μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων - με όποια μορφή κι αν γίνουν - αποτελούν προϋπόθεση για την απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών και την υπαγωγή τους στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Η δε λήψη νέων, ακόμη σκληρότερων, αντεργατικών μέτρων, με ακόμη μεγαλύτερη μείωση μισθών, θα διασφαλίσει το φθηνό (σχεδόν τσάμπα) εργατικό δυναμικό που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια για να προωθήσουν τις επενδύσεις τους.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν. Από κοινού, συγκυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ και κεφάλαιο, προωθούν το σχεδιασμό για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την παραπέρα καταστροφή της πρώτης παραγωγικής δύναμης, της ανθρώπινης εργασίας, μέσα από τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αναπτύξουν κοινή δράση ενάντια σε αυτήν την πολιτική, που σφαγιάζει τα δικαιώματά τους.