Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΔΕΚΟ: ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΓΙΑ «ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»


Μόνο στους «προεπιλεγέντες» και όχι γενικά στους «υποψήφιους» επενδυτές θα είναι δυνατό να έχει εφαρμογή η διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση και δίνει τη δυνατότητα να παρέχονται πληροφορίες, ακόμη και εμπιστευτικές για τις εταιρείες που θα αποκρατικοποιηθούν. 

Σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, που συζητείται από το πρωί στη Βουλή.
Με την έναρξη της συζήτησης, ο Σ. Καλαφάτης ανακοίνωσε αναδιατυπώσεις στη συγκεκριμένη τροπολογία με τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ δικαιούται να ζητά από τις διοικήσεις των εταιρειών, ενόψει της αποκρατικοποίησής τους, πληροφορίες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εταιρείας, προκειμένου οι προεπιλεγέντες επενδυτές να μπορούν να κάνουν την αξιολόγησή τους. Με την αρχική διατύπωση τα στοιχεία ήταν δυνατό να δίνονται στους «υποψήφιους» επενδυτές.
Εξάλλου με αναδιατύπωση η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι η δυνατότητα παροχής πληροφοριών εμπιστευτικών που προβλέπεται από την τροπολογία, δεν θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν ή σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εθνική άμυνα της χώρας, η δε παροχή των πληροφοριών αυτών από την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.