Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

                                                                

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6/2013‏


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή από τους «δανειστές» και τους επιτηρητές τους. Ο λαός μας «κυβερνάται» με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από τους εγχώριους συνεργάτες τους. 40.000 αυτοκτονίες... 400.000 σπίτια σε πλειστηριασμούς… Οι νέοι, το μέλλον του τόπου μας καταδικάζονται να γίνουν οικονομικοί μετανάστες… Πάνω από 1.500.000 άνεργοι, στους οποίους θα προστεθούν τις αμέσως επόμενες μέρες: 2000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που «μαύρισαν» κι έσβησαν σε μια νύχτα… 800 εργαζόμενοι της βιομηχανίας Κατσέλης και 250 από τα Τσιμέντα Χαλκίδας που κλείνουν μετά το «ελληνικό success story»… 8.000 – 12.000 εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι στους Δήμους γιατί «το απαιτεί η τρόικα»…
Καταργούνται τα νοσοκομεία, οι εφορίες κι οι ακτοπλοϊκές γραμμές(!) σε Λήμνο, Σάμο κι άλλα ακριτικά νησιά. Τις επόμενες μέρες κλείνουν 4 νοσοκομεία στην Αθήνα. Κλείνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ΙΓΜΕ, τον ΕΛΟΤ ως και το Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών!! Ξεπούλησαν τον ΔΕΣΦΑ, τους αγωγούς φυσικού αερίου της χώρας, σε Αζέρους… «επενδυτές» για 300 εκ.€!!
Αμφιβάλλει κανείς, πως τα ίδια σχεδιάζουν για τη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της; Όποια δραστηριότητά της επιθυμούν να λεηλατήσουν τα αρπακτικά της αγοράς θα ξεπουλιέται όπως η ΔΕΣΦΑ και κάθε άλλη θα κλείνει όπως η ΕΡΤ.
Θα περιμένουμε τη σειρά μας; Θα συζητάμε αν σε εμάς θα συμβεί σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο; Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε! Δεν θα «καταλαβαίνουν τίποτα», όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι εμείς έχουμε δύναμη, ότι είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να τους ανατρέψει. Δεν πάει άλλο! Πρέπει να πέσει τώρα η κυβέρνηση που ξεπουλά κάθε πλούτο και φυσικό πόρο της χώρας, που διαλύει ότι έχτισε ο ελληνικός λαός μεταπολεμικά, που μετατρέπει τη χώρα σε οικόπεδο για να χαραχτούν πάνω της τα νέα καθεστώτα δουλείας που ονομάζουν «ανάπτυξη μέσω Ειδικών Οικονομικών Ζωνών».
Την προηγούμενη Πέμπτη, μετά από κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με 11 Ομοσπονδίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και 10 Ομοσπονδίες του Δημοσίου, αποφάσισαν τον μεταξύ τους Συντονισμό για να καταργηθούν τα μνημόνια της υποταγής και καλούν σε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο.
Καθένας μας θα σκεφτεί και δικαιολογημένα: Τώρα το θυμήθηκαν; Μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη; Μήπως είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι συνδικαλιστικών ηγεσιών;
Ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να διαβεβαιώσουμε κανέναν. Όμως όλοι ξέρουμε από την πείρα μας, ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του! Ότι πρέπει να συναντηθούμε και να δράσουμε μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Να αισθανθούμε τα πολλά που μας ενώνουν κι όχι τα ελάχιστα που μας χωρίζουν. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία γι’ αυτό!
Αν είμαστε πολλοί, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, αν συμμετέχουμε ενεργά, αν σταματήσουμε να αναθέτουμε τη ζωή μας σε άλλους ή να ζητάμε να μας την αναθέσουν, τότε μπορούμε να νικήσουμε!
Κανένας αγώνας δεν έχει σίγουρο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως, η μόνη άλλη σιγουριά που διαθέτουμε είναι ο αφανισμός μας!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 29 Ιούνη, στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή, συντονισμό μεταξύ μας και αγωνιστικές δράσεις.