Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ3/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα ενέργειας της Κ.Ο. Θανάσης Πετράκος επισκέφτηκε σήμερα το υποκατάστημα της ΔΕΗ Καλαμάτας και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τα στελέχη της επιχείρησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενημερώθηκε επίσης για την τρομακτική αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Ο αριθμός αυτός προσεγγίζει πλέον το 80% όταν πριν 3 χρόνια δεν ξεπερνούσε το 10%.
Ο Θανάσης Πετράκος μετά τη συζήτηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
1.     Η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοί της βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα από την κυβέρνηση και την τρόικα. Πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων της ΔΕΗ και  όλου του Ελληνικού λαού για να  αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, που έχει θέσει σε ημερήσια διάταξη η κυβέρνηση καθώς και η περεταίρω ιδιωτικοποίηση και διάλυση της ΔΕΗ.
2.  Οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό καθιστά επιτακτικά αναγκαία την ανατροπή τους. Αλλά είναι και άκρως επίκαιρη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν παροχή της ελάχιστης αναγκαίας ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος για τους ανέργους και τα νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Είναι προκλητικό να συνεχίζουν να δίνονται 510 εκ. ευρώ επιδοτήσεις σε πέντε ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο την ώρα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και εκατοντάδες χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν.


Το Γραφείο Τύπου