Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πρόταση Αναβολής Συνεδρίου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
                                                                          3-4-2014

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο  & Γενικό Γραμματέα  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Εκπροσώπους Ψηφοδελτίων

Θέμα: 36ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
  
Αγαπητοί συνάδελφοι

Έχουμε υποστηρίξει σταθερά την θέση για την πραγματοποίηση διεξαγωγής Εκλογικού Συνεδρίου για να υπερβούμε την σημερινή παραλυτική κατάσταση στη λειτουργία και τη δράση της Ομοσπονδίας.
Με ετοιμότητα δράσης μπροστά στις εξελίξεις, με εξωστρέφεια και συζήτηση των νέων δεδομένων μπορεί να υπάρξει θετική προοπτική.
Μεταξύ άλλων - που προτείναμε στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας στις 6 - 2 - 2014  - επιβάλλεται να συζητηθούν θέσεις για την πολιτικοσυνδικαλιστική τακτική του σ.κ., την λειτουργία των συνδικάτων στην σημερινή συγκυρία, την κατάσταση και τις αιτίες των αδυναμιών και των αρνητικών φαινομένων λειτουργίας και δράσης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Σχετικά με την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στις 12& 13 Απριλίου 2014 επισημαίνουμε:

1.     Αντί το Συνέδριο να έχει τουλάχιστον στο ελάχιστο τα παραπάνω χαρακτηριστικά μετά την απόφαση της Ε.Ε. στις 28/3 επιχειρείται η πραγματοποίηση του με διαδικασίες «κατεπείγοντος» και μάλιστα σε οριακό σημείο και με τις καταστατικές προβλέψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τούτη την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί στους αντιπροσώπους και τα Σωματεία τα συγκεκριμένα θέματα που θα συζητηθούν στο Συνέδριο (διαδικαστικά, πολιτικοσυνδικαλιστικά, οικονομικά, οργανωτικά).
2.     Δεν έχει υπάρξει στο Δ.Σ. ενημέρωση σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας παρ’ ότι είχε υπάρξει σχετική δέσμευση και είχε ζητηθεί και από τα Σωματεία. Πριν λίγες μέρες κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία πρόστιμο πάνω από 280.000 ευρώ από το ΣΔΟΕ μετά την καταδίκη στο Εφετείο (Οκτώβριος 2012) για τα εικονικά τιμολόγια της περιόδου 2001-2002 επί Διοίκησης Πιλαλίδη - Λόφτσαλη. Είναι ένα πολύ σοβαρό συνδικαλιστικό και ηθικό ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο Δ.Σ. και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει έτσι απλά να μεταβιβαστεί στο μέλλον, στο επόμενο Δ.Σ.
3.    Ο.Κ.Δ.Ε - Κινητή Τηλεφωνία: Γνωστοποίηση της διαχείρισης του και των ωφελειών για την Ομοσπονδία των τηλεφωνικών συνδέσεων.

Σήμερα μετά τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων στην λειτουργία και τη δράση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απαιτείται η πραγματοποίηση του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου να γίνει με όρους ουσιαστικής συζήτησης των πραγματικών προβλημάτων έτσι ώστε με αποτελεσματικό τρόπο να υπερβούμε την παραλυτική λειτουργία και την αναζωογόνηση της του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να υπάρξει αναβολή της πραγματοποίησης του Συνεδρίου της 12 - 13 Απριλίου για μετά το Πάσχα (ορισμός νέας ημερομηνίας) και λήψης των απαιτούμενων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο των προτάσεων μας για την ουσιαστική πραγματοποίηση του και να μην βρεθούμε στο ενδεχόμενο να συμπέσει το Συνέδριο με την συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Μικρή ΔΕΗ».

 Ο Εκπρόσωπος της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος

Μέλος της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ