Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Εκλογές ΕΤΕ/ΔΕΗ - ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ - Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ:

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές της ΕΤΕ ΔΕΗ.
Το συνδικάτο δεν είναι τσιφλίκι και ιδιοκτησία κανενός. Είναι η φωνή και το δίκιο των εργαζομένων. Η συμμετοχή μας στη λειτουργία και τη δράση του συνδικάτου είναι όσο ποτέ αναγκαία και απαραίτητη. Είναι η δύναμή μας. Όλοι μαζί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Κανείς και ποτέ δεν πρόσφερε στους εργαζόμενους το παραμικρό. Όσα σήμερα με βίαιο τρόπο μας αφαιρούν έχουν κατακτηθεί με θυσίες και αίμα στο περιελθόν.
Όπως τότε έτσι και τώρα μόνο με τον ανυποχώρητο - ταξικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για σταθερή δουλειά, για.. αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα, για υγεία, ασφάλιση και παιδεία για τα παιδιά μας. Μόνο κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις μπορεί ο αγώνας μας να έχει αποτελέσματα.
ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΑΞΗ: Πέρασαν έξι χρόνια από ημέρα προσφυγής της χώρας στους μνημονιακούς μηχανισμούς, γεγονός που σηματοδότησε την πλήρη υποταγή της χώρας και του λαού μας.
Από τότε μέχρι σήμερα έπεσε πολύ νερό στο αυλάκι. Δοκιμάσαμε, διαδοχικές κυβερνήσεις, «παλιές και νέες», «δεξιές, κεντρώες, αριστερές», αυτοδύναμες και συνεργασίας, ωστόσο από τα μνημόνια δε βγήκαμε.
Από τότε μέχρι σήμερα βιώσαμε πλήθος διαπραγματεύσεων, με τη τρόικα και με το κουαρτέτο, με τους θεσμούς και τους εταίρους. Ας αναλογιστούμε που μας οδήγησαν ; Φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία να ρημάζουν καθημερινά τη ζωή μας και τη ζωή εκατομμύριων συνανθρώπων μας.
Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν διαδοχικά μνημόνια, αρκετά μεσοπρόθεσμα, δεκάδες πολυνομοσχέδια - «σκούπα». Ας αναλογιστούμε ποιος και σε τι ωφελήθηκε από αυτές τις πολιτικές ;

ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ;
 · από τη διαρκή λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις,
·  την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων,
· την ισοπέδωση στα εργασιακά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις, το πενθήμερο, το οκτάωρο,
·  τον σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εισόδημα, όρια ηλικίας, δαπάνες περίθαλψης κ.α,
· το κούρεμα - αρπαγή στα ταμειακά διαθέσιμα και την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων,
·  την αποψίλωση του κοινωνικού κράτους και των δομών πρόνοιας,
· την παράδοση της χώρας, αλλά και της δημόσιας περιουσίας στο έλεος των αδίστακτων δανειστών.

ΈΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 
Όσο τα μέτρα εντείνονται, όσο κι αν ο λαός μας ματώνει, το δημόσιο χρέος αυξάνεται, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών πέφτει, η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κώμα, τα ασφαλιστικά ταμεία σε πλήρη αποσύνθεση, καθετί δημόσιο είναι υπό κατάρρευση και εκποιείται.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νέα κυβέρνηση των (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ολοκληρώνοντας τη μνημονιακή της μετάλλαξή ευθυγραμμίζεται με πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ) και  προχώρα σε καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων που αποδομούν περαιτέρω την εθνική οικονομία, ισοπεδώνουν ότι απέμεινε από τα κοινωνικά δικαιώματα, εκχωρούν την δημόσια περιουσία, υποθηκεύουν τη χώρα και το λαό μας, για πολλές δεκαετίες. 
Το πολυνομοσχέδιο- γκιλοτίνα που με συνοπτικές διαδικασίες ψήφισε η κυβέρνηση σηματοδοτεί τη νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, καθώς και τον «αυτόματο κόφτη» μισθών, συντάξεων και δημοσίων δαπανών, που στην ουσία αποτελεί νέο μνημόνιο διαρκείας, αλλά και μοχλό υπονόμευσης της λαϊκής κυριαρχίας.

ΈΝΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
·   νέες μειώσεις εισοδημάτων,
·   απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας,
·   διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης,
· περικοπή του ΕΚΑΣ, μείωση των συντάξεων, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά, σύνταξη - επίδομα ελεημοσύνης ,
·   άγρια φοροεπιδρομή, με αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, σε ΦΠΑ και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, 
· νέο μπαράζ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, λιμανιών, αεροδρομίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ κ.ά
·  δημιουργία του νέου υπερταμείου αξιοποίησης - ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ - της δημόσιας περιουσίας.
  
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ
Είναι γνωστές οι επιπτώσεις από δεκαπενταετή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της ηλεκτρενέργειας, οι οποίες εκτός από ότι εκτόξευσαν το κόστος ηλεκτροδότησης, προκάλεσαν διαδοχικά πλήγματα στη ΔΕΗ, με συνέπεια να αντιμετωπίζει σοβαρό προβλήματα βιωσιμότητας, την ώρα που οι ιδιώτες, μεγαλοπαραγωγοί και μεταπράτες πλουτίζουν αξιοποιώντας το σαθρό νομοθετικό πλαίσιο και τις προκλητικές επιδοτήσεις.
Είναι επίσης γνωστό ότι  ενεργειακός τομέας δεν βγήκε ποτέ από τη λεγόμενη «λίστα με τα προαπαιτούμενα» των δανειστών, με απαιτήσεις για μεγαλύτερη απορρύθμιση της αγοράς, περεταίρω ιδιωτικοποίηση, και εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Οι απαιτήσεις αυτές περιγράφονται και στο 3ο μνημόνιο, με μια σειρά μέτρων που σηματοδοτούν το τελικό στάδιο εκποίησης του Ομίλου ΔΕΗ και τωνδημόσιων στρατηγικών υποδομών που επί δεκαετίες έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία με το υστέρημα της.  
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Με βάση το κείμενο της συμφωνίας του 3ου μνημονίου (Ν. 4336/2015), προβλέπεται:
1.  Ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ όπου, το Δημόσιο θα εξαγοράσει αρχικά το 100% και μετά θα πουλήσει το 20% σε διεθνή Διαχειριστή Δικτύων (TSO) και το 29% μέσω του Χρηματιστηρίου.
Συμφωνία που υπονομεύει την ίδια τη χώρα, καθώς με την εκποίηση του ΑΔΜΗΕ χάνεται η στρατηγικότερη εθνική υποδομή που διαθέτει, το Εθνικό Συστήμα Μεταφοράς. Παράλληλα η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί το οριστικό τέλος του Ομίλου ΔΕΗ, αφού είναι γνωστό ότι ο ΑΔΜΗΕ συνέβαλε σημαντικά στην κερδοφορία και τα έσοδα των εταιριών του Ομίλου ΔΕΗ.
2.  Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται οι «διαπραγματεύσεις» για τα ΝΟΜΕ και την αναγκαστική πώληση του 30% της φθηνής λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ σε τιμές κάτω του κόστους, σε ξένους και εγχώριους κρατικοδίαιτους «ανταγωνιστές».
3.  Επί πλέον επανέρχεται, η απαίτηση των δανειστών για πώληση της «μικρής ΔΕΗ», στην οποία απαίτηση ο αρμόδιος υπουργός και η Διοίκηση της ΔΕΗ αντιπροτείνουν, σχέδια που σηματοδοτούν συμπράξεις με ιδιώτες και leasing Μονάδων ως στη δημιουργία, «πολλών μικρών ΔΕΗ».
4.  Το 3ο Μνημόνιο επιβάλλει επίσης τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική, όσο και της ισχύος της στο Σύστημα σε 50% μέχρι το 2020.
Αν σε αυτό τον καταιγισμό μέτρων συνυπολογιστούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί που ξεπερνούν τα 2.7 δις €, το σύνολο των φτηνών λιγνιτών μονάδων που επι μακρών παραμένουν σβηστές, δημιουργείται μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας για την ΔΕΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των εργαζομένων, του Ομίλου και το δημόσιο συμφέρον.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ: Είναι φανερό ότι, με την καθοδήγηση της Ε.Ε. -ΔΝΤ, έχουμε μπει στη τελική ευθεία για την οριστική εκποίηση του Ομίλου ΔΕΗ και την ταυτόχρονη μεταφορά - μεταβίβαση  πόρων και υποδομών σε ξένα και εγχώρια κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να σταματήσει μόνο με τη δυναμική παρέμβασητου οργανωμένου λαϊκού κινήματος.
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε». Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της αντίστασης.
Για τη διεκδίκηση ενός δημόσιου φορέα ηλεκτρενέργειας που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους και δεν θα αφήνει χώρο για επιχειρηματική κερδοσκοπική δραστηριότητα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ: ΔΕΗ Ενιαία και καθετοποιημένη, 100% Δημόσια με αποκλειστικότητα σε παραγωγή - μεταφορά - διανομή, που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.
Μόνο μια τέτοια ΔΕΗ μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αξιοποίηση του εγχώριου ενεργειακού πλούτου (ορυκτού και ανανεώσιμου) προς όφελος της χώρας και του λαού της. Μόνο μια τέτοια ΔΕΗ μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό ρεύμα για το λαό, χιλιάδες νέες θέσεις σταθερής εργασίας με ικανοποιητικές απολαβές και δικαιώματα.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ
Ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας βρήκε το συνδικαλιστικό κίνημα αιχμάλωτο μιας χρεοκοπημένης αντίληψης που χρόνια τώρα το κρατά καθηλωμένο και αποδιοργανωμένο.
Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός που κυριάρχησε έχει στερήσει από τους εργαζομένους την δυνατότητα των οργανώσεων άμυνας και της ταξικής πάλης που θα ανταποκρίνεται στα δικά τους συμφέροντα .
Η κίτρινη συνδικαλιστική γραφειοκρατία κατάφερε να πνίξει κάθε γνήσια εργατική πρωτοβουλία από τα κάτω και να μετατρέψει τα σωματεία σε όργανα διαβουλεύσεων με την εργοδοσία και την εκάστοτε κυβέρνηση.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, έρμαιο της συναλλαγής και των φαινομένων διαφθοράς, έδωσαν χώρο στο ατομικισμό και τη λογική της ανάθεσης, στοιχειά που βούλιαξαν το κίνημα στο εκφυλισμό και τη ανυποληψία.
Η αξιοποίηση των αρνητικών συνδικαλιστικών πρακτικών, όπως των φαινομένων σήψης και διαφθοράς οδήγησαν στην κατασυκοφάντηση των εργατικών διεκδικήσεων, την απόμαζικοποίηση του κινήματος και το συνολικό διασυρμό κάθε έννοιας συνδικαλισμού.
Είναι η ώρα που πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι το βαρέλι της παραίτησης και της υποταγής δεν έχει πάτο. Ή θα δεχτούμε την ισοπέδωση, την φτώχεια και την εξαθλίωση ή θα αγωνιστούμε, να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, τη ζωή μας.

ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ
Την απραξία και την παραλυτική κατάσταση που η χρεοκοπημένη συνδικαλιστική ελίτ οδήγησε τον σύλλογο την βίωσες για τα καλά. Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα και το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα  ψηφίζονταν αλλά αυτοί δεν έκαναν το παραμικρό. Κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν.
Χρόνια τώρα με προφάσεις και δικαιολογίες αρνούνται την στήριξη στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων. Με τέτοια εκπροσώπηση δεν είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε κανένα δικαίωμά μας.
Θέλουμε μια ΕΤΕ/ΔΕΗ  αγωνιστική, μαχητική, που θα κινητοποιεί όλους τους συναδέλφους στον αγώνα για το δίκιο μας κι όχι μια γραφειοκρατική μηχανή που στο όνομα των σκοπιμοτήτων και της ιδιοτελείας  θα ακυρώνει κάθε μας διεκδίκηση.
Μόνο αν το καθεστώς αυτό αλλάξει. Μόνο αν ανατραπούν οι συσχετισμοί. Μόνο με την ισχυρή παρουσία των ταξικών δυνάμεων της εργασίας  στο νέο ΔΣ και με την στήριξη όλων των συναδέλφων είναι δυνατόν να αλλάξει η αρνητική φορά των πραγμάτων. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να βάλουμε στο κέντρο της συζήτησης τα δικά μας αιτήματα και το δικό μας πλαίσιο.
  
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ
Ειδικά σήμερα που οι συνθήκες της κρίσης εντείνονται, το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ οφείλει να αγωνιστεί για την σωτηρία της εργατικής τάξης. Να σταθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα, για την ενδυνάμωση αυτών των αγώνων και της οργάνωσης του λαϊκού κινήματος στην προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ. Εμείς που την συγκροτήσαμε δεν φιλοδοξούμε τίποτα για τον εαυτό μας. Φιλοδοξούμε να αφήσουμε στους εργαζόμενους και  στις επόμενες γενιές όσο μπορούμε καλύτερο και ισχυρότερο - σε κάθε περίπτωση ολοζώντανο -  ότι μας παρέδωσαν οι προηγούμενες.
Ό,τι είναι γραμμένο με το αίμα, τις θυσίες και τα ιδανικά τους. Ότι χρειάζεται σήμερα και στο μέλλον η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όσους παραμένουν πιστοί σ’ αυτή την υπόθεση, να στρατευθούν, να δράσουν και να συμβάλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Η υπόθεση της εργατικής τάξης  δεν έχει χαθεί ιστορικά.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
·   Για διαγραφή του δημόσιου χρέους, που είναι το αποτέλεσμα του διεφθαρμένου καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους που το υπηρετεί.
·   Κατάργηση των Μνημονίων και όλων των μέτρων που επιβλήθηκαν από αυτά.
·   Επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
· Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού για όλο το διάστημα της ανεργίας.
·   Κατάργηση όλων των «ελαστικών» μορφών εργασίας.
·   Για το ξερίζωμα του σάπιου και παρηκμασμένου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά την κρίση, τη φτώχεια και την ανεργία.

Στις  8  &  9 Μαΐου 2016
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».