Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΕΔΥ:ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι "οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό πλαίσιο του Ν.1264/1982, του πλέον προοδευτικού Νόμου της μεταπολίτευσης, που ρυθμίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει αιτία διαρκούς «πολέμου» με τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους".

"Ο σχεδιαζόμενος περιορισμός της άσκησης του δικαιώματος της απεργίας, ο οποίος μεθοδεύεται από τον Υπουργό Εργασίας, αν υλοποιηθεί,  θα αποτελέσει πρωτοφανές νομοθετικό «πραξικόπημα», ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Δικαίου και κυρίως κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και της Δημοκρατίας στους χώρους εργασίας" αναφέρει. 

"Το «δόγμα της μηδενικής ανοχής», η συκοφάντηση των εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων, οι επιστρατεύσεις των απεργών, οι συστηματικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη όπου κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες όλων των κλάδων και τώρα η απόπειρα κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιβάλλονται με μοναδικό στόχο να ολοκληρωθεί, χωρίς αντίσταση, η ισοπεδωτική πολιτική του μνημονίου" τονίζει.

"Αυτός ο κατήφορος της συγκυβέρνησης, που γυρίζει τη χώρα και τη Δημοκρατία στις πιο σκοτεινές μετεμφυλιακές περιόδους, θα βρει απέναντί του την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, των Συνδικάτων, αλλά και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας" προσθέτει. 

alterthess