Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ:ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ


Το ΕΚΘ σε σχετική ανακοίνωση προειδοποιεί την κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι της πόλης ετοιμάζονται να δώσουν δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των απεργιών.

"Την ώρα που η κοινωνία “βράζει” και νέα μέτρα λιτότητας, φοροεισπρακτικές επιδρομές, περικοπές μισθών και κοινωνικές παροχές εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους
η κυβέρνηση αποφασίζει -μέσω δημοσιευμάτων αυτή τη φορά- να προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τα εφιαλτικά σενάρια αντιμετώπισης των απεργιών" αναφέρει και προσθέτει πως "Είναι εμφανής η στόχευση της κυβέρνησης, που επιδιώκει την απαγόρευση των απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών". 

"Οι αντιδημοκρατικές τακτικές της επιστράτευσης και των ψευτοδημοψηφισμάτων φανερώνουν ολοκάθαρα τη μηδενική πραγματική αντίληψη της κατάστασης από μέρους της κυβέρνησης και τις συνθήκες ολοκληρωτισμού που δημιουργεί με την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και την επιβολή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης όπως τη διαμόρφωσε ο Υπουργός για τον ιδιωτικό τομέα" τόνισε.

"Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει και θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως πρέπει να σταματήσουν να τα βάζουν με τους εργαζόμενους και τις απεργίες γιατί το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στις δικές τους πολιτικές, που τις ονοματίζουν φιλελεύθερες αλλά στην πράξη είναι καθεστωτικές" ανέφερε.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δηλώνει, τέλος, αποφασισμένη να οχυρώσει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και ετοιμάζεται να δώσει δυναμική απάντηση στη Γενική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.