Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΡΙΛΗΣ-ΜΗΝΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνέλευση συλλογικοτήτων που έγινε την Κυριακή 24/201
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Σήμερα Κυριακή 24/2/2013 στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συγκεντρωθήκαμε με βάση την πρόσκληση  για ανοικτή συνέλευση συλλογικοτήτων, που ανέφερε ότι :
«Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση.

Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Για μας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενώσουμε τις προσπάθειες μας, να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, για να έχουμε πιο άμεσα ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ,  κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.»
Σκοπός της συνέλευσης μας είναι ο σχεδιασμός κοινής δράσης και η ανίχνευση των απαντήσεων μας στη φοροληστεία του λαού.
Συζητήσαμε προτάσεις και δυνατότητες κοινής δράσης των συλλογικοτήτων μας, απέναντι στα μέτρα που οδηγούν στην πείνα και στην εξαθλίωση και
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ότι :
-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.
-ΔΕΗ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια οποιασδήποτε μορφής και το χρέος τους
-Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
-Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.
-Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη. Κανένας μόνος του απέναντι στη ΔΕΗ και στην εφορία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
•Κανένα χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή στην εφορία. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος. Επανασυνδέσεις του κομμένου ρεύματος σ’ όλα τα νοικοκυριά. Πληρωμή των λογαριασμών στα ταμεία της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Δωρεάν ρεύμα για άνεργους και άπορους. Όχι στην υπεξαίρεση χρημάτων του ρεύματος για το χαράτσι. 
•Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. 
•Κατάργηση όλου του φοροληστρικού νομοθετικού πλαισίου 
•Φόροι στους πλούσιους και όχι στο λαό 
•Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα
•Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες 
•Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση
•Όχι στις κατασχέσεις μισθών και κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
•Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ευπαθών ομάδων
•Αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΡΑΣΕΙΣ
Απρίλης μήνας (προειδοποιητικής) λαϊκής στάσης πληρωμών.
Μάρτης μήνας εντατικής ενημέρωσης και προετοιμασίας με εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις στις περιοχές από τις συλλογικότητες και καλέσματα σε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες για να στηρίξουν την καμπάνια για λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη.  Κατάληξη φυλλαδίου, αφίσας, αυτοκόλλητου, τυχόν υποστηρικτικών εντύπων προς εφορίες,
Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα παράσταση στις τοπικές εφορίες. Ξεκινάμε με όσες συλλογικότητες προλαβαίνουν από την Πέμπτη 28/2 και συνεχίζουμε με κοινή δράση στις ΔΟΥ την Πέμπτη 28/3.
Σαββάτο 2/3 συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Κυριακή 3/3 νέα συνάντηση των συλλογικοτήτων.
Δευτέρα 25/3 Παρεμβάσεις ενημέρωσης  στις τοπικές παρελάσεις
Πέμπτη 28/3 Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και ως πρόταση για Πανελλαδική μέρα διαδηλώσεων σε όλες άλλες περιοχές της χώρας (Θεσ/κη, κ.α.).
Κυριακή 31/3 Επόμενη μεγάλη συνέλευση-συγκέντρωση μαζί με φορείς που θα έχουν πάρει απόφαση στήριξης της λαϊκής στάσης πληρωμών.
Διαμορφώνουμε ψήφισμα συμπαράστασης για τους κατοίκους της Χαλκιδικής που παλεύουν ενάντια στην καταστροφή της περιοχής  από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και αντιμετωπίζουν την αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.