Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ...ΑΣΕΠ - Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Είμαστε οι πρώτοι 500 απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οποίοι διοριστήκαμε αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ λαμβάνοντας μέρος στην προκήρυξη 9κ/2008 για την ΑΤΕBank (μια από τις ελάχιστες προκηρύξεις που δεν μοριοδοτούσε προϋπηρεσία δημοσίου – δηλαδή προϋπηρεσία stage) και αναγκαστήκαμε, μετά από μακρόχρονο εμπαιγμό από πλευράς της διοίκησης της τράπεζας, να αποδεχθούμε διορισμό στο ΙΚΑ.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι υπογράψαμε και έγγραφα εκχώρησης κάθε δικαιώματος και απαίτησης, προκειμένου να προσληφθούμε.
Το λάθος μας ήταν ένα και μοναδικό… πιστέψαμε σε ένα κράτος δικαίου το οποίο όχι μόνο μας πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο, αλλά “εν μία νυκτί” μας οδήγησε στην ανεργία. Είναι πραγματικά λυπηρό άνθρωποι με πολυετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και με ιδιαίτερα υψηλά τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, άριστη γνώση ξένων γλωσσών και χρήσης Η/Υ), να βρίσκονται στο δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους, σε εφαρμογή μιας – νομικά και ηθικά - ακατανόητης δικαστικής απόφασης.
Η μεγάλη οικογένεια του ΙΚΑ άνοιξε το 2011 τις πύλες του για τους επιτυχόντες της προκήρυξης 9κ/2008. Για διάστημα περίπου 2 χρόνων εργαστήκαμε στο ΙΚΑ στελεχώνοντας τα νευραλγικότερα τμήματα του και προσφέροντας με απαράμιλλο ζήλο τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μας τόσο στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας όσο και στους συναλλασσομένους.
Η βίαιη απομάκρυνση μας ( απολυθήκαμε μέσω e-mail ) δημιουργεί μείζον πρόβλημα στην ορθή λειτουργία των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε ολόκληρη τη χώρα. Στις 06-02-2013, ημερομηνία κατά την οποία απολυθήκαμε, δόθηκε η χαριστική βολή κατάρρευσης του ΙΚΑ. Οι άνευ προηγουμένου άδικες απολύσεις μας οδήγησαν σε τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην καθυστέρηση απονομής συντάξεων και στην είσπραξη εσόδων. Είναι επιεικώς απαράδεκτη και ανήθικη η απομάκρυνση έμπειρων υπαλλήλων από το ΙΚΑ.
Απαιτούμε να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο να διεκδικούμε τα αυτονόητα…

Μια αδικημένη επιτυχούσα της προκήρυξης 9κ/2008