Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ σημαίνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ γιατί εκτιμά πως απειλείται άμεσα η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά ακόμα και η ίδια η ύπαρξή του.


Θυμίζουμε πως είναι το νοσοκομείο που εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο επειγόντων και τακτικών περιστατικών πανελλαδικά, με τον μεγαλύτερο βαθμό πίεσης, αναφερόμενο σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Διαθέτει πολλά εξειδικευμένα τμήματα και ειδικές μονάδες, καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων, υποειδικοτήτων και εξειδικεύσεων. Αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος γενικής εφημερίας και γενικά της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης στο λεκανοπέδιο, αλλά και ευρύτερα στην Νότια και νησιωτική και Ελλάδα.

Έχει ανασταλεί κάθε διαδικασία εφοδιασμού του νοσοκομείου από 4-2-13, λόγω μη έγκαιρης έγκρισης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου από 2η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας, και λόγω πρόσφατης νομοθεσίας.


Έτσι, όπως είναι αυτονόητο, οδηγείται σε άμεση αναστολή η λειτουργία του νοσοκομείου λόγω οικονομικής ασφυξίας.

Προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα γιατί είχε προηγηθεί έκθεση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), σύμφωνα με την οποία περιέργως (και έστω και αν προφορικά αναγνωρίστηκε ως «λάθος») το νοσοκομείο από πρότυπο τριτοβάθμιο κατατάσσεται στα «δευτεροβάθμια». Επίσης, υπήρξε πρόσφατα έντονη φημολογία περί απομάκρυνσης από το νοσοκομείο νευραλγικών τμημάτων, κρίσιμων για τη λειτουργία του.


Καλούμε όλους τους φορείς χρηστών υπηρεσιών ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του νοσοκομείου, συλλογικότητες, σωματεία, δήμους, βουλευτές και πολιτικά κόμματα σε πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης – συμπαράστασης, στην οποία καλούμε και τα ΜΜΕ


.Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου 


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ