Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

SIEG HEIL ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ : ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΜΠΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ


Για κανονική εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας κάνει λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαψεύδοντας ότι η τρόικα ζητά απολύσεις, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν την επιστροφή των διαθέσιμων υπαλλήλων στις θέσεις τους δεν επηρεάζουν τη διαδικασία.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμούν ότι οι αποφάσεις είναι λίγες σε σχέση με άλλες που είναι αρνητικές για τους εργαζόμενους, ενώ σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζεται ότι οι όποιες θετικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις δεν επηρεάζουν το μέτρο. Έτσι, στην περίπτωση που κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχτούν τη μετακίνησή τους σε άλλη θέση, θα απολυθούν όπως προβλέπει ο νόμος.

Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου διαψεύδουν ότι υπάρχουν πιέσεις από την τρόικα για απολύσεις, διαβεβαιώνοντας ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με επιτυχία. Η δε καθυστέρηση στη μετακίνηση των 25.000 υπαλλήλων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2012 αποδίδεται στην καθυστέρηση συγκέντρωσης των στοιχείων από τις υπηρεσίες και τα υπουργεία. .

Ωστόσο, συγκεντρώθηκαν πλέον και σήμερα ή αύριο θα δημοσιευτούν τα κενά ώστε να ξεκινήσει η μετακίνηση.

Ο υπουργός διευκρινίζει ότι η δέσμευση της χώρας αφορά στην παρουσίαση εντός της χρονιάς ενός πειστικού προγράμματος για το πως θα γίνουν οι μετακινήσεις, σημειώνοντας ότι έχει όλο το χρόνο να το φέρει σε πέρας.