Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

TROIKA'S HORROR SHOW :ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ '13, 2.300.000 ΑΝΕΡΓΟΙ - ΙΝΕ / ΓΣΕΕ



Το ποσοστό της ανεργίας το 2013 θα ξεπεράσει και το 30% - που υπολογίζει το ΚΕΠΕ - δήλωσε ο  επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί της Παρασκευής.
Κατά τις εκτιμήσεις του, έως το τέλος του 2013 θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι, την ώρα που στα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον Νοέμβριο 2012 καταγράφονται 1.350.181 άνεργοι.
Ο Γ. Ρωμανιάς κατήγγειλε την καταστροφή του παραδοσιακού μοντέλου παραγωγής της Ελλάδας (λιανικό εμπόριο, τουρισμός, οικοδομή), χωρίς να σχεδιάζεται το νέο παραγωγικό μοντέλο.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο επιστημονικός σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εξήγησε ότι η αυξομείωση της ανεργίας οφείλεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου. Εάν οι τομείς αυτοί δεν ενισχυθούν, η ανεργία θα συνεχίσει να καλπάζει.
Ο Γ.Ρωμανιάς τάχθηκε υπέρ της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά μέχρι τότε "δεν μπορούμε να είμαστε στον αέρα, δεν μπορούμε να είμαστε στο κενό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο πριν καθορίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο".
Μάλιστα, αναφερόμενος σε νέο παραγωγικό μοντέλο, ο Γ.Ρωμανιάς τόνισε:
"Ό,τι ακούμε για νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ευχολόγιο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο για το ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο".
Όπως είπε, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε δύο εκατομμύρια ανέργους έως το τέλος του 2012, ενώ έως τα τέλη του 2013, οι άνεργοι θα είναι 2.300.000.