Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Καθυστέρηση μισθολογικών προαγωγών


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
30-10-2018 

Προς:  Τη Διοίκηση και την Ιεραρχία της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης»

ΟΧΙ άλλο εμπαιγμό!  Μέχρι εδώ η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ!
Προέχει η εξυπηρέτηση των συναδέλφων και όχι 
                    «εξυπηρέτηση» βολεμάτων!                                           
                                                                                 
Κύριοι της Διοίκησης και της Ιεραρχίας της Επιχείρησης,

Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση εν όψει της  διαδικασίας πώλησης των μονάδων σχετικά με την προοπτική της Επιχείρησης και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.
Η ανοχή μας εξαντλείται όταν η λειτουργία στην «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» κινείται σε ένα κλίμα αδράνειας, αδιαφορίας, ασυδοσίας και με «εξυπηρετήσεις» διαφόρων βολεμάτων. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί δικαιολογημένα οργή και αγανάκτηση μεταξύ των συναδέλφων και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε φαινόμενα παρακμής και διάλυσης κάτι που αρχίζει να διαφαίνεται ήδη.
Η μη σύσταση ουσιαστικά του οργανογράμματος προς τα κάτω μετά την στάθμη του Υποτομέα δημιουργεί τα παραπάνω φαινόμενα και δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε όλο το προσωπικό και στους τρείς Κλάδους (Ορυχεία - Παραγωγή - Υποστηρικών Λειτουργιών).
Η μετακίνηση πριν λίγες μέρες του Υπεύθυνου της Γραμματείας των  ΙΙΙ & IV Μονάδων στο Γραφείο Κίνησης με απόφαση της Ιεραρχίας είναι απαράδεκτη, αντισυναδελφική, διαλυτική και καταχρηστική. Η μέχρι τώρα κωλυσιεργία του με διάφορες δικαιολογίες - δικαιολογημένες και υποκειμενικές - «έδωσαν την ευχέρεια» στην Ιεραρχία να καλύψει αποκλειστικά τη θέση του Υπεύθυνου του Γραφείο Κίνησης που μέχρι τώρα ο ίδιος συνάδελφος είχε και αυτή την ευθύνη. 
Χωρίς καμία έμπρακτη πρόνοια για κάλυψη των θέσεων για την λειτουργία της Γραμματείας των Μονάδων.
Το αποτέλεσμα μετά τις τελικές οδηγίες που δόθηκαν από την ΔΑΝΠ το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου είναι: Να μην έχει ετοιμαστεί καμία μισθολογική προαγωγή των συναδέλφων της 3ης και 4ης Μονάδας που δικαιούνται από την αρχή του χρόνου όταν στην Γραμματεία των Ορυχείων έχουν ολοκληρώσει τον 4ο μήνα. 
Μετά την παραπάνω κατάσταση επιβάλλεται η Ιεραρχία να σταθεί με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους συναδέλφους και να προχωρήσει:
·        Στην επαναφορά του Υπεύθυνου της Γραμματείας των Μονάδων στη θέση του.
·  Στην επάνδρωση και με άλλους συναδέλφους της Γραμματείας των Μονάδων με αξιοκρατικά κριτήρια (ειδικότητα, κλπ) με πρώτη προτεραιότητα και με άλλα μέτρα (επιπρόσθετη απασχόληση) την ετοιμασία αποστολής της μισθολογικής προαγωγής των συναδέλφων.
Αναμένουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης και της Ιεραρχίας της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης» για την πλήρη αξιοποίηση όλων των συναδέλφων.

Η Συντονιστική Επιτροπή

ΥΓ: Όσο για το κλίμα αδράνειας, αδιαφορίας, ασυδοσίας θα επανέλθουμε αναλυτικά.